dilluns, 30 de desembre de 2013

Per acabar l'any...

Per acabar l'any us suggerim una ruta que hem fet avui mateix: els Gorgs de Siurana, al Priorat. No cal que us cantem les excel·lències d'aquest poble i de les muntanyes de Prades: hem tornat a constatar que ja fa molts anys que els autòctons no som els únics que en gaudim: moltíssims estrangers escullen passar el final d'any escalant en aquest fantàstic racó de la serralada del Montsant i avui, en dilluns, el pàrquing del poble estava ben ple.

Es tracta d'una excursió d'unes 3 hores i mitja caminant, d'uns deu quilòmetres i que acumula força desnivell (600 metres en ambdós sentits). Està ben senyalitzada pel GR7 i PR-C7.

Us demanem disculpes per no oferir-vos les fantàstiques fotos habituals, perquè la fotògrafa oficial de Som al Sud aquest cop ens ha fallat :P Per compensar, aquí us enganxem el mapa de la ruta amb els detalls i els desnivells acumulats:El punt de partida de l'excursió és al mateix pàrquing: des d'on surt el camí que baixa pel Grau de la Trona, un camí espectacular, força aeri (no és la millor excursió si teniu vertigen) i molt concorregut pels escaladors. Baixem pel Grau fins al riu Siurana, on passarem pel Mas del Candi anant a trobar el Molí de l'Esquirola (veure mapa). Allà creuarem el riu Siurana i anirem seguint les marques del GR fins que, on s'indica, les deixarem enrere i seguirem per l'altra riba. Allà iniciem un ascens i, en el punt indicat (PR-C7), sortirem del camí principal i ens endinsarem en un camí més frondós que porta cap al Gorg, la Gorguina i el Gorguet, una zona fantàstica per remullar-se a l'estiu  i que al desembre segueix valent molt la pena per veure els salts d'aigua, (tot i el fred!).

Fem un entrepà i desfem els nostres passos fins al punt on hem trobat el camí principal, en baixar del grau de la Trona. Passem de llarg en direcció Cornudella, tot vorejant el poble de Siurana per sota i gaudint de les vistes del pantà, fins a trobar el grau de Portelles, que ens ofereix un ascens molt espectacular per les vistes i les formes de les roques vermelles característiques de la zona. Aquest camí, ens deixa al mateix poble de Siurana, on podem aprofitar per descansar una estona i refrescar-nos a la font.

De baixada trobem una parella d'holandesos fent autoestop cap a Cornudella. Ens expliquen que acaben d'arribar el mateix dia, via aeroport de Reus i que pensen quedar-se dues setmanes i mitja al càmping de Siurana, fent escalada. Dues setmanes i mitja fent càmping en ple desembre: és ben bé que s'ho val i no ens n'adonem!

Nivell: SaS moderat
Temps: 3,5 hores (sense comptar descansos)
Distància: 10,66 km
Descarrega't la ruta aquí. 


1 comentari :