divendres, 10 de maig de 2013

Dia ebrenc!!

Les últimes setmanes no hem parat, i això implica que sens acumulin moltes coses que volem ensenyar-vos!! Aaiiixx ... quins desastres!!!
Bé, intentarem solucionar-ho i anar-vos fent petits tastets de tot el que hem anat veient!

Avui, us volem proposar una escapada al DELTA DE L'EBRE
El delta, el gran desconegut, allà baix, mooolt avall, és increïblement captivador! Perdre-s'hi, literal i figuradament, és molt fàcil, però és que hi ha tant per veure i tants llocs on quedar-se embadalit!

Des de la web del Parc Natural o de Terres de l'Ebre es proposen diversos itineraris, tant en cotxe com en bicicleta, que us portaran per racons preciosos. Naltros hi vam baixar en cotxe, ja que va ser tot plegat una sortida improvisada, però fins i tot així, la temptació d'aturar-nos en qualsevol punt i quedar-nos-hi durant hores, observant com arriben i marxen els ocells en els camps d'arròs, era molt gran!

La primavera, és un molt bon moment per visitar el Delta, ja que, coincidint amb l'època de nidificació, hi ha un bon nombre de colònies d'aus marines que es poden observar des dels observatoris habilitats pel Parc Natural del Delta de l'Ebre. En un moment, i sense aturar-nos massa, vam poder veure martinets blancs, ànecs collverd i algun bernat pescaire! Imagineu-vos si hi aneu amb prismàtics i paciència!

Després d'algun tomet i algun moment jaenshemtornataperdre!! Vam decidir, per pur instint, que el restaurant l'Era del Delta, a la carretera del Far de Buda km.19, era un bon lloc per dinar.
Sincerament, no podríem haver escollit millor!!! 
En una casa preciosa envoltada de camps d'arròs, la Lucía, mestressa, gran restauradora de mobles i objectes antics i excel·lent cuinera, ens va donar la benvinguda i ens va proposar un aperitiu per obrir la gana. Entaulats a la terrassa, vam començar l'àpat amb anques de granota (no ens apassionen, però els pares, més avesats a aquet plat, van dir que eren boníssimes), popets saltejats i anguila fumada, molt molt bo! El plat fort va ser una paella BO-NÍS-SI-MA!!!! Ens va sorprendre que no portés marisc i encara ens va sorprendre més que, tot i això, fos tant i tant gustosa! Per postres unes galetes casolanes i cafès, aprofitant el solet per començar a agafar color!

Més tard, en una agradable sobretaula, la Lucía ens va explicar que utilitzen productes frescos en tots els seus plats i justament per això, no hi havia marisc en la nostra paella. Els dies anteriors havia fet força mal temps i els pescadors de la zona no havien sortit a la mar, per tant, no hi havia marisc fresc! Tot i això, ens va prometre que si tornàvem més endavant, no només tindria marisc, si no que podríem gaudir de musclos de les muscleres de la seva família!
Vam marxar amb ganes de tornar-hi!!

Amb la panxa ben plena, vam aprofitar per passejar per la Platja de Riumar, a prop de la desembocadura, on hi ha senyalitzades diverses zones restringides per l'època de nidificació. Tot i que poca, ja hi havia gent passejant i gaudint del sol i de la bona temperatura que feia! Quin goig!

Si teniu l'oportunitat, visitar el Delta de l'Ebre és una experiència molt bonica! Ofereix diversos tipus de turisme i és molt adequat, també, per anar amb els més menuts!

2 comentaris :