dilluns, 25 de març del 2013

Dilluns FotoGènics - Observant

El més bonic de la natura és que, si la respectes, es deixa observar sense vergonya!






























Avui, des del Puig de la Cabrafiga, a Pratdip, us desitgem una bona setmana!

dilluns, 18 de març del 2013

Dilluns FotoGènics

L'any passat vam anar a fer un trosset de la Via Verda de la Terra Alta.... Una opció per mandrosos que volen seure sobre la bici mentre recorren els kilòmetres de baixada de l'antiga via, travessant túnels -nota: si hi aneu NO oblideu el frontal- i gaudint de les fantàstiques vistes. 

A mi  -la Noemí- potser m'hagués agradat pedalar una mica més, però la veritat és que ja va valer la pena pels riures, les vistes, i poder dir que havia fet 30 kms en bici per fer-me l'esportista (i quin joc que donen les mitges veritats...). 



Avui volem començar la setmana recordant aquella excursió, perquè les setmanes s'han de començar amb ganes. I encara que no surtin tal i com esperes, segur que en treus una bona experiència. Molt bona setmana!


divendres, 15 de març del 2013

Blogger Traveller - Hivern al Camp

Com ja anunciàvem fa una setmana, ens hem engrescat amb la iniciativa que encapçala Mi Dulce de Melocotón. Es tracta d'ensenyar-vos, mes a mes, una mica de casa nostra sempre amb un fil conductor que, aquest mes, és l'hivern!
En el precís moment en que ens va arribar la informació sobre el tema del mes de març vam tenir claríssim quin racó us ensenyaríem! De fet, segurament us sonarà d'un dels posts de Dilluns Fotogènics!


















Així doncs, avui us tele-transportem al peu de La Mola de Colldejou, perquè, tot i que al Pirineu deuen estar fins als nassos de que nevi, al sud, i tan a prop del litoral, ens fa una il·lusió immensa i no hi ha res que faci més hivern que una bona nevada!











Pujar a La Mola, és una excursió assequible quan fa bon temps, però això ja us ho explicarem un altre dia. La passejada que us proposem avui és ben fàcil i adequada per a tota la família! S'inicia per un senderó a l'extrem nord-est del poble de Colldejou i "s'ascendeix" en direcció nord-oest. En tot moment tindrem La Mola a l'esquerra. El camí va alternant trossos de bosc i de matollar fins que finalment arribem a un punt en que el camí desapareix i hem d'agafar un sender a l'esquerra que s'endinsa al bosc. Fins aquí és on us hem marcat la ruta que trobareu al link més avall, perquè és aquest bosc el que us animem a visitar!

Es tracta pràcticament d'un alzinar, amb alguns omnipresents pins! És un bosc molt tancat i ombrívol, cosa que a l'estiu s'agraeix molt! I són aquestes característiques les que fan d'aquesta zona un conte, especialment si ens trobem tot l'entorn emblanquinat!
























Veureu que la ruta no té retorn, això és perquè hi ha diverses opcions, totes igual de fàcils i boniques, només cal que decidiu per on tornar!


















Fins aquí arriba la descoberta del sud d'avui! Si voleu continuar fent turisme aquí trobareu tots els posts dels participants de Blogger Traveller, que no són pocs!


Característiques de la sortida:
Nivell: Baix
Temps: 30 minuts anada.
Descarrega't la ruta aquí

dilluns, 11 de març del 2013

Dilluns FotoGènics - Platja primaveral

Sembla que la primavera s'apropa... naltros l'esperem amb candeletes!






















De moment ens conformem amb matins de sol, passejant per la platja de còdols a la desembocadura de la riera de Riudecanyes.

dijous, 7 de març del 2013

Blogger Traveller!

Des del naixement del blog vam dir que seria un calaix de sastre, on hi aniríem posant tot el que ens vingués més de gust, però sempre que fos possible amb un nexe comú: el Sud!

El sud és casa nostra, concretament ho és El Camp.
Sense entrar en dades històriques, podem afirmar que originalment dins del territori del Camp hi havien les comarques del Baix Camp, Alt Camp i Tarragonès. Però des del 1995, l'àmbit funcional territorial del Camp de Tarragona inclou també el Baix Penedès, Priorat i la Conca de Barberà.
I a Som al Sud volem ensenyar-vos aquest territori des dels nostres ulls!

I per què tot això? Doncs perquè ens hem afegit a Blogger Traveller la iniciativa que ha creat Mi Dulce de Melocotón (si us agraden els DiY, les manualitats, la decoració etc. visiteu-lo!!).

Cada mes nosaltres i més de 60 80 blogs diferents (de moment, que això creix non stop!) us ensenyarem les nostres ciutats/zones des dels nostres ulls. Però no serà a la babalà noooo! Cada dia 15 de mes, que és quan publicarem intentarem publicar l'entrada al respecte, se'ns proposa una nova paraula sobre la que "treballar" el mes següent.

Aquest mes la paraula és  h i v e r n

Així doncs ens posem mans a la feina per tenir l'entrada llesta el dia 15 de març i si voleu fer un cop d'ull als altres participants aquí teniu la llista complerta!